image
Sursa foto: jurnal.md

Transportatorii de mărfuri s-au ales cu amenzi de până la 15 mii de lei, în urma unui control al inspectorilor ANTA

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Transport Auto au efectuat în perioada 01–05 septembrie, curent, un control al respectării legislației naționale în domeniul transporturilor de către operatorii de transport de mărfuri.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al instituției, în urma controlului au fost sancționați 15 conducători auto, precum și operatori de transport rutier, pentru nerespectarea restricțiilor impuse ca urmare a regimului termic, prin aplicarea amenzilor de la 3000 lei la 4500 lei persoanelor fizice și de la 12000 lei la 15000 lei persoanelor juridice.

De asemenea, inspectorii Agenției au sancționat 14 conducători auto și operatori de transport rutier, pentru lipsa la bordul unității de transport a documentelor specifice tipului de transport efectuat, fiind aplicate amenzi de la 3000 lei la 4500 lei persoanelor fizice și de la 10000 lei la 12000 lei persoanelor juridice.

Agenția Națională Transport Auto solicită operatorilor de transport rutier să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere și Legea drumurilor, în caz contrar, riscă să fie amendați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: