image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu, la deschiderea lucrărilor celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU; Mâine va susține un discurs în plenul Adunării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, împreună cu viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la New York.

„Timp de două zile, șefa statului se va întâlni, în marja Adunării Generale ONU, cu partenerii noștri din toată lumea pentru a discuta cum răspundem, solidar, provocărilor economice și de securitate prim care trece astăzi planeta, cum asigurăm pacea, democrația și libertatea tuturor”, anunță Președinția.

Tema Adunării Generale ONU din acest an este „Un moment decisiv: soluții transformaționale pentru provocări interconectate”.

Miercuri, 21 septembrie, Președinta Maia Sandu va susține în plenul Adunării un discurs, în care va prezenta opinia Republicii Moldova la acest subiect (estimativ 12.00 ora locală/20.00 ora Chișinăului).

comentarii: