image
Sursa foto: Profimedia

Andrey Rublev condamnă invazia Rusiei în Ucraina. Mesajul tenismenului rus

Conflictul militar ruso-ucrainean are un impact important inclusiv asupra sportului mondial. Tenismenul rus Andrey Rublev (locul 7 ATP) a condamnat decizia Rusiei de a invada și de a bombarda Ucraina.

Andrey Rublev s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, după victoria în fața americanului Mackenzie McDonald, scor 2-6, 6-3, 6-1.

La finalul partidei, Rublev s-a declarat afectat de conflictul militar ruso-ucrainean și a pledat pentru pace.

"În aceste momente, realizezi că meciul meu nu este important. Ceea ce se întâmplă este mult mai important. Realizăm acum cât de importantă este pacea în lume și respectarea tuturor, indiferent de situație. Trebuie să fim uniți. Trebuie să avem grijă de acest pământ și de fiecare dintre noi. Acesta este cel mai important lucru.

Evident am primit comentarii negative online pentru că sunt rus, am primit comentarii agresive. Nu pot reacţiona, pentru că dacă reacţionez aş arăta că sunt la fel ca ei. Dacă vreau pace, trebuie să mă comport ca şi cum comentariile respective nu contează. Chiar şi dacă aruncă pietre după mine, trebuie să arăt că sunt adeptul păcii. Nu sunt aici ca să fiu agresiv, chiar dacă nu sunt responsabil de nimic", este mesajul lui Andrey Rublev.

Fedor Smolov (32 de ani), atacantul lui Dinamo Moscova, a condamnat pe rețelele sociale ofensiva țării sale asupra Ucrainei.

Rusia a lansat în cursul zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: