image
Sursa foto: twitter.com

Explozie în Spania: Un bărbat aflat la 3 kilometri de uzina chimică a murit în urma deflagrației

Doi oameni au murit și alți doi au fost răniți de explozia ce a avut loc marți seară în Spania. Însă, decesul unei victime a survenit deși aceasta se afla la o distanță de 3 kilometri față de uzina chimică. Autoritățile au declanșat o alertă chimică în Catalonia.

O bucată mare din metal a fost aruncată de explozia puternică și a ajuns într-o clădire aflată la 3 kilometri de uzina chimică. Un bărbat a fost lovit de „proiectilul” greu de o tonă, acesta murind pe loc, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Identificat doar ca Sergio, bărbatul se afla în apartamentul său atunci când a fost lovit de obiectul care a făcut ca o parte din clădire să se prăbușească.

A doua victimă a exploziei este un angajat al uzinei chimice, iar alte două persoane au fost grav rănite.

Autoritățile au precizat că nu au fost eliberate substanțe toxice, însă a fost emisă o alertă. Deocamdată nu se cunoaște cauza exploziei.

Între timp, au apărut imagini cu momentul deflagrației:

Uzina aparţine companiei Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucrează oxid de etilenă, o substanţă folosită pentru fabricarea polimerilor, având capacitatea de a produce 140.000 tone pe an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: