image
Sursa foto: Profimedia

Dani Carvajal a dezvăluit condiția pentru care fotbaliștii ar accepta salarii mai mici

Ajuns la vârsta de 31 de ani, Dani Carvajal a cunoscut succesul absolut alături de Real Madrid, formație la care este legitimat încă de acum 10 ani, din 2013.

Dani Carvajal a câștigat nu mai puțin de 23 de trofee cu madrilenii, însă pentru a reuși această performanță, fundașul dreapta spaniol a avut de jucat o mulțime de meciuri, lucru care îl și nemulțumește. Nu numai Carvajal a acuzat calendarul foarte aglomerat și s-a plâns de numărul mare de partide disputate, ci și alți fotbaliști, precum Jules Kounde, Raphael Varane sau Aurelien Tchouameni.

Real Madrid urmează să evolueze pe 29 noiembrie cu Napoli pe teren propriu, în cadrul etapei cu numărul 5 din grupele UEFA Champions League, competiție pe care a reușit să o câștige tot de cinci ori în cariera sa (2014, 2016, 2017, 2018, 2022). Partida dintre Real Madrid și Napoli va putea fi urmărită la Jurnal TV, de la ora 22:00.

Înainte de acest meci, Carvajal a susținut o conferință de presă alături de antrenorul italian Carlo Ancelotti, în care a vorbit și despre acest număr mare de meciuri. Fundașul dreapta spaniol a acuzat chiar probleme la inimă în urmă cu aproximativ cinci ani, iar acesta a fost nevoit să ia o pauză din fotbal timp de câteva luni. Astfel, astăzi a afirmat că fotbaliștii suferă foarte multe accidentări din cauza calendarului foarte aglomerat și că aceștia chiar ar accepta o reducere salarială dacă ar putea juca mai puține meciuri.

”Pentru un jucător de top care joacă la o echipă importantă, calendarul este foarte exigent. Cu noul format al Campionatului Mondial al Cluburilor, nu o să mai avem nicio vară liberă. Sunt de acord cu Carlo Ancelotti și alți oameni din fotbal care au spus că jucăm prea multe meciuri. Numărul mare de accidentări nu este o coincidență.

Mulți oameni spun ”De ce nu-și reduc salariile jucătorii?”. Noi nu am spus că nu am face asta. Dacă am câștiga mai puțini bani și am juca mai puține meciuri, nu ar fi o problemă. Nu vezi jucătorii în cea mai bună formă, iar jocul suferă din punct de vedere al calității, asta e realitatea”, a declarat Dani Carvajal la conferința de presă premergătoare partidei cu Napoli.

Noutăţile partenerilor

comentarii: