image
Sursa foto: Facebook/Vladimir Bolea

VIDEO: Probe noi despre coruperea alegătorilor din Dubăsari; Oamenii primeau 200 de lei și erau îndemnați să voteze PP „Șor”

Echipa blocului „Renato Usatâi” a prezentat probe despre coruperea alegătorilor din regiunea transnistreană de către un grup de cetățeni care staționau în satul Corjova, Dubăsari. Oamenii erau îndemnați să voteze pentru Ilan Șor și erau remunerați cu câte 200 de lei.

„Reprezentanți ai Partidului Șor ofereau câte 200 de lei, acelor cetățeni care prezentau buletine cu confirmarea că au votat. Inițial cetățenii erau urcați în mod organizat în autobuz și mergeau să voteze la Cocieri. După aceea la întoarcere, se vede din imaginile video, li se oferă banii. Sunt probe incontestabile despre coruperea alegătorilor de către reprezentanții partidului Șor”, a declarat reprezentanta echipei lui Renato Usatâi.

Aceeași sursă a mai adăugat că juriștii au depus sesizări la PG, IGP și CEC, solicitând pornirea unei urmăriri penale pe faptul coruperii cetățenilor.

„La Corjova, deși este și poliție și primărie nimeni din păcate nu a reacționat”, a mai spus avocata.

Amintim că despre același caz a pomenit și deputata Platformei DA, Stela Macari, care a identificat alegători aduși în mod organizat din regiunea transnistreană la secția de votare de la Ustia, raionul Dubăsari.

La secția din Ustia, astăzi au venit de mai multe ori doi bărbați, având mașina plină cu oameni. Chiar dacă au dat bir cu fugiții, am reușit să aflu de la ei că oamenii pe care i-au adus până acum, votează pentru Șor. Frăția penalilor în acțiune”, a comentat Stela Macari.

Autobusul care transporta alegători din Corjova, apare și în postările deputatului PAS, Vladimir Bolea, care l-a surprins la Cocieri. Deputatul a solicitat agenției ANTA delegarea unui echipaj pentru documentarea încălcării Codului transporturilor rutiere prin organizarea transportării ocazionale a oamenilor în lipsa documentelor legale.

ss

La toate Secțiile de vot din Cocieri cozi formate din cetățeni din stânga Nistrului care sunt „hotărați” să voteze!”, a ironizat Vladimir Bolea pe pagina sa de facebook.

cc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: