Biletele sunt oferite de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Odihna, recreerea și întremarea copiilor și adolescenților în timpul liber și/sau în vacanțe reprezintă una din principalele direcții ale politicii de stat și este considerată un atribut indispensabil al politicilor sociale în raport cu tânăra generație, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Astfel, organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților, inclusiv în sezonul estival, contribuie la asigurarea drepturilor copilului, îmbunătățirea stării lor de sănătate, diminuarea numărului de infracțiuni săvârșite de minori etc.

Precizăm că organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2019 este reglementată de Hotărârea Guvernului nr. 220 din 03.04.2019. Potrivit documentului, Guvernul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copii rămași fără ocrotire părintească, din familii defavorizate şi familii cu trei şi mai mulţi copii, precum și elevi ce au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.