image
Sursa foto: jurnal.md

MECC și MSMPS solicită sistarea activității taberelor pentru copii şi adolescenți în perioada estivală 2020

În contextul situației epidemiologice din Republica Moldova, Ministerul Educației Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale solicită autorităților publice locale sistarea activității taberelor pentru copii.

În vara anului 2020 taberele pentru copii și adolescenți cu sejur de zi și / sau staționare sunt interzise, din cauza situației epidemiologice creată în republică prin COVID-19, anunță MECC.

Din punct de vedere epidemiologic, taberele constituie o colectivitate organizată cu un număr mare de copii, stabilindu-se contacte directe şi indirecte între ei. Ca rezultat al contactării frecvente în timpul aflării copiilor în tabere se enumeră mai multe pericole din punct de vedere epidemiologic. În contextul celor menționate, precum și în legătură cu situația epidemiologică creată în republică prin COVID-19, solicităm autorităților publice locale sistarea activității taberelor pentru copii şi adolescenți (cu sejur de zi şi/sau staționare) în perioada estivală 2020, se arată în dispoziția Ministerului Educației.

docdoc
docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: