image
Sursa foto: Ayan Fleischmann

Brazilia: Peste o sută de delfini au fost găsiți morți pe malurile fluviului Amazon, în ultimele șapte zile

Peste o sută de delfini au fost găsiți morți pe malurile fluviului Amazon, în ultimele șapte zile. Specialiștii spun că numărul atât de mare este neobișnuit și indică drept cauză temperaturile foarte ridicate ale apei și seceta gravă.

Un centru de cercetare finanțat de Ministerul brazilian al Științei informează că toate mamiferele au fost găsite pe malul lacului Tefe, scrie Biziday, Institutul a sugerat că temperaturile record ale apelor și un volum scăzut al Amazonului ar putea fi cauza situației. În unele locuri, temperaturi apei a ajuns și la 39 de grade Celsius.

“Este încă devreme pentru a determina cauza acestui eveniment extrem, dar, potrivit experților noștri, situația este cu siguranță legată de perioada de secetă și de temperaturile ridicate ale apei din lacul Tefe, care depășesc chiar și 39 de grade Celsius”, a transmis centrul de cercetare din Brazilia.

Amazon, fluviul cu cel mai mare debit hidrografic din lume, este în prezent afectat de sezonul secetos, iar mai multe exemplare ale faunei fluviale suferă, de asemenea, și din cauza temperaturilor record. Cercetătorii și activiștii de mediu încearcă acum să transfere delfinii încă în viață din lagune și iazuri în corpul principal al fluviului, unde apa este mai rece.

Autoritățile se așteaptă ca seceta să se accentueze în următoarele săptămâni, și, implicit, la un număr mai mare de delfini eșuați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: