image
Sursa foto: ria.ru

Moscova: Parada din acest an, printre cele mai scurte din istorie; Putin: Împotriva Rusiei a fost pornit un adevărat război

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre “un război real” purtat împotriva Rusiei în cadrul discursului său susținut la parada de 9 mai. Analiștii remarcă faptul că a fost una dintre cele mai scurte parade din istoria Rusiei.

Putin a ținut un discurs înainte de începerea paradei militare. Acesta a făcut numeroase referiri la soldații care au luptat în Al Doilea Război Mondial împotriva nazismului, comparând “operațiunea militară specială” din Ucraina cu conflictul militar de acum 80 de ani. Acesta a acuzat statele occidentale că “au uitat efortul pe care Rusia l-a depus atunci” și a vorbit despre un “război real” purtat împotriva țării sale, afirmând că Occidentul încearcă să distrugă Rusia.

Înainte de a ține un moment de reculegere, Putin a declarat: “Îi onorăm pe cei care au luptat împotriva naziștilor, pe cei care au luptat ca aliați în SUA și în Marea Britanie și, de asemenea, onorăm contribuția Chinei.”

În cadrul unor intervenții la Sky News, mai mulți analiști militari britanici au subliniat că aceasta a fost una dintre cele mai scurte parade militare din istoria Rusiei, având o durată de aproximativ 20 de minute după discursul președintelui Putin, scrie Biziday.

„Împotriva Rusiei noastre a fost declanșat din nou un adevărat război. Ne vom apăra împotriva terorismului internațional. Nu avem niciun popor pe care-l considerăm dușman. Vrem un viitor pașnic și stabil, credem că orice ideologie de supremație nu e acceptabilă pentru noi. Globaliștii insistă că au un caracter excepțional, dar încurajează rusofobia și distrug tradițiile familiei, transformă omul în neom. Este un sistem de jefuire a altora și unul de violență. Au uitat cine a distrus răul, cine a apărat țara mamă, cine a eliberat Europa? Am văzut cum globaliștii distrug monumentele dedicate soldaților ruși, vor să șteargă memoria unor eroi adevărați”, a declarat Putin.

„Vor să anuleze rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, încearcă să suprime orice independență a altor centre de putere. Este esența tragediei poporului ucrainean de astăzi. Vedem că este un regim militar care s-a format în Ucraina și care promovează planurile stăpânilor lor. Onorăm memoria celor ce au luptat cu naziștii, dar și contribuția Chinei. Aceasta este moștenirea noastră, iar astăzi observăm tranziția către o lume multipolară. Este important că astăzi, la Moscova, avem liderii popoarelor independente. Toate popoarele din URSS au luptat la victoria noastră comună”, a mai spus Putin.

Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători din Rusia, fiind comemorate acțiunile Armatei Roșii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, numit în Rusia și Marele Război Patriotic. URSS s-a implicat în conflict între 1941-1945.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: