image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Un inculpat în dosarul indivizilor care urmau să genereze dezordini la protestul Șor s-ar fi automutilat în penitenciar

Andrei Baciurin, inculpat în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să genereze dezordini în timpul protestelor organizate de Partidul Șor s-ar fi automutilat în penitenciar. Tânărul nu a explicat instanței ce l-a determinat să facă acest lucru. Procurorul de caz presupune că ar fi o formă de protest. În consecință, în privința lui Baciurin a fost schimbată măsura preventivă din arest în penitenciar, în arest la domiciliu.

`Dumnealui a fost întrebat în cadrul ședinței. A refuzat să vorbească despre acest incident invocând că a făcut asta din propria inițiativă. S-a automutilat", a declarat pentru JurnalTV procurorul Dumitru Ștefârță.

Procurorul de caz presupune că incidentul ar fi o formă de protest a inculpatului. Acțiunea a și servit drept motiv pentru schimbarea măsurii preventive în privința lui Baciurin.

„Instanța a decis schimbarea măsurii preventive din arest în penitenciar, în arest la domiciliu, considerând că această măsură va asigura prezența lui în fața judecătorilor. Noi, evident, că nu am fost de acord cu poziția respectivă."

Andrei Baciurin, venit din Rusia și considerat de procurori drept capul grupării, care ar fi desfășurat acțiuni de instruire pentru declanșarea dezordinilor în timpul protestelor organizate de Partidul Șor. Acesta a refuzat să ofere detalii despre incidentul cu pricina.

A refuzat să discute cu presa și avocatul lui Baciurin, Maria Mariț.

În luna martie curent, poliția a reținut 25 de persoane suspectate de organizarea dezordinilor în timpul unor proteste organizate de Partidul Șor. Doar șapte indivizi dintre cei 25 sunt acum pe banca acuzaților. Potrivit procurorilor, Andrei Baciurin, urma să meargă la fiecare adresă și să desfășoare acțiuni de instruire pentru declanșarea dezordinilor. Fiecărui membru al grupului i-a fost promisă o remunerare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: