image
Sursa foto: AFP

Gligor: „Cei care fug de mobilizare sunt contra regimului putinist"; Reniţă: „Printre ei sunt şi spioni"

Deşi sondajele sociologice ruseşti arată că aproximativ 90% din populaţia Rusiei susţine regimul putinist, fuga ruşilor de mobilizare demonstrează contrariul. Un număr impresionant de bărbaţi fug oriunde îi duc ochii, ,,numai să iasă din ţarcul lui Putin”.

,,Nu există regim autoritar cu sociologie corectă. În Rusia, cât trebuie, atât se indică. Acolo se utilizează pe larg sondajul sociologic ca un instrument de manipulare", a declarat liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

În acest context, liderul Partidului Schimbării a mai precizat că oamenii care fug de mobilizarea Moscovei sunt, de fapt, cei care pot contribui la democratizarea Rusiei, la însănătoşirea societăţii, atunci când regimul lui Putin va cădea. Sunt oamenii care gândesc altfel şi care nu sunt de acord cu regimul dictatorial de la Kremlin.

Totodată, cu referire la exodul ruşilor, diplomatul Iurie Reniţă a menţionat că acesta trebuie privit şi dintr-o altă perspectivă, întrucât printre cei care fug de mobilizare sunt mulţi spioni.

Săptămâna aceasta, treizeci şi opt de ruşi, printre care şi diplomaţi, au fost arestaţi în Muntenegru sub suspiciunea de spionaj.

Noutăţile partenerilor

comentarii: