Totul a avut loc în seara zilei de ieri, într-o gospodărie din localitatea Cazangic, raionul Leova. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:05.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a lichidat arderea la ora 19:53, reușind salvarea casei de locuit care se afla în nemijlocită apropiere. În urma incendiului au fost distruse șoproanele construite din lemn și stuf, iar cei șase miei au pierit.

Din cauza materialului arzător, cum ar fi nutrețul depozitat, dar și stuful și lemnul din care au fost executate construcțiile, focul s-a răspândit cu repeziciune. În urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit.

Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul ar fi izbucnit în urma jocului copiilor cu focul. Doi minori, un băiat în vârstă de zece ani și o fetiță de doar doi ani au fost observați cum se jucau cu chibriturile în preajma șoproanelor.

Specialiștii urmează să stabilească cauza exactă a producerii incendiului, dar și circumstanțele izbucnirii acestuia.

În acest context IGSU îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict, fără de a le permite jocul cu sursele de aprindere, în vederea evitării incendiilor, dar și arsurilor provocate de acestea.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 trei copii au decedat în incendii.

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU