Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, sunt testați toți lucrătorii medicali din spitale, dar și cei din centrele de sănătate și ale medicilor de familie unde au fost înregistrate cazuri de Covid-19. Totodată vor fi efectuate testări în centrele de plasament unde există focare, cum ar fi Internatul psihoneurologic de la Brânzeni, Cocieri și altele. De asemenea CNSP va efectua testarea în satele unde sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus. „Acest proces a început luni și va continua în zilele următoare în toate instituțiile unde există un număr mare de persoane infectate. Pe această cale ne propunem să asigurăm sănătatea medicilor, dar și să prevenim infectarea pacienților”, a spus ministrul.

Potrivit ultimelor informații oferite de ministerul Sănătății, pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost procesate 696 de probe. Au fost înregistrate 164 de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19. Cinci dintre acestea sunt de import: patru provin din Federația Rusă și unul – din Polonia.

159 de cazuri au statut de transmitere locală. O mare parte din acestea sunt înregistrate în Chișinău. În regiunea din stânga Nistrului au fost înregistrate 17 cazuri noi, la Ștefan-Vodă – 16 cazuri, Edineț -13 cazuri, la Cahul, Vulcănești – câte șapte cazuri, Căușeni – șase cazuri, Rezina Taraclia – patru cazuri. La Anenii Noi, Bălți, Ceadâr Lunga, Soroca – 3 cazuri; iar la Criuleni, Ialoveni, Râșcani – 2 cazuri și câte un caz la Cantemir, Comrat, Hâncești și Strășeni..

Pe moment are loc testarea tuturor angajaților spitalului din Ștefan Vodă. Potrivit ministrului Sănătății activitatea acestui spital urmează a fi reluată în zilele următoare.