Bilanţul persoanelor decedate în Italia a crescut la 10 persoane.

În provincia învecinată, Trento, o femeie şi-a pierdut viaţa după ce locuinţa sa a fost prinsă de o viitură de noroi şi pietre, iar un pescar a fost găsit decedat într-un lac, scrie liberatatea.ro.

Un practicant de kite-surfing a murit în apropiere de Rimini, un oraş de pe ţărmul Mării Adriatice, după ce vântul deosebit de puternic l-au făcut să se izbească violent de o stâncă.

libertatea.rolibertatea.ro

Furtunile din provincia nord-vestică Liguria au determinat închiderea aeroportului din Genova şi au provocat avarii severe la nivelul căilor de acces spre staţiunea turistică Portofino, care a rămas izolată de restul regiunii.

Rapallo, un port din vecinătate, a fost devastat de valuri de până la zece metri înălţime care au distrus aproape 200 de iahturi, inclusiv unul aparţinând fiului lui Berlusconi, Piersilvio.

Marţi, zeci de mii de locuinţe din nordul Italiei au rămas fără electricitate, iar şcolile au fost închise ca măsură de precauţie în mai multe oraşe, printre care Roma, Napoli şi Veneţia – oraș care s-a confruntat, luni, cu cele mai grave inundații din ultimii zece ani.

libertatea.rolibertatea.ro

În Malta, apele agitate au provocat moartea a două persoane: o femeie de naţionalitate germană care făcea scufundări în apropierea insulei Gozo şi un pescar de 85 de ani, care primise anul trecut un premiul pentru salvarea unui om de la înec.

Intemperiile au afectat, de asemenea, Spania, unde 30.000 de locuinţe din Menorca au rămas fără electricitate timp de 48 de ore, după ce o tornadă a lovit insula în weekend.

În sudul şi centrul Franţei, peste 1.000 de persoane au fost duse în adăposturi peste noapte după ce mai mulţi conducători auto au rămas înzăpeziţi pe şosele, au precizat autorităţile din departamentele Loire şi Haute-Loire.