image
Sursa foto: Profimedia

Ar fi o schimbare istorică: ce pregătesc rușii după ultimele sancțiuni dictate la Nyon

UEFA a decis, la începutul săptămânii, să excludă toate echipele rusești, reprezentative sau formații de club, din competiții.

La două zile de la anunțul forului de la Nyon, rușii au reacționat și au decis să pregătească un plan care să aibă drept finalitate ieșirea de sub egida forului continental.

Astfel, Rusia dorește ca echipele de club și cele naționale să fie înscrise în Asian Football Confederation, omologul UEFA din Asia, anunță Sky Sports.

Ideea de a părăsi UEFA, dezvăluită de publicația germană, a fost anunțată și de politicianul rus Dmitry Pirog.

”Cred că a venit timpul să luăm serios în considerare mutarea la asociația fotbalistică din Asia”, a spus Dmitry Pirog, fost boxer și actual politician rus, membru în Duma de Stat din partea partidului Rusia Unită, care îl susține pe Vladimir Putin.

Fostul campion la box și-a explicat poziția prin incertitudinile legate de durata sancțiunilor dictate de UEFA.

Totuși, trecerea la Asociația din Asia nu ar reprezenta automat că Rusia poate juca, de exemplu, în preliminariile Cupei Mondiale, organizate de FIFA, care poate lua aceleași decizii ca UEFA.

O schimbare ar însemna ca echipele de club să evolueze, în funcție de locurile ocupate în clasamentul competiției interne, în Liga Campionilor Asiei, care oferă premii inferioare din punct de vedere financiar, în comparație cu UEFA Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: