image
Sursa foto: digi24.ro

România: Cazul Alexandrei din Caracal a ajuns la BBC; Ce a aflat lumea despre tragedie

Cazul Alexandrei din România, Caracal a fost dezbătut și de presa strănă. Un reportaj despre reacția incredibil de lentă a autorităților române a fost prezentat la BBC.

Prezentator BBC: „Şeful poliţiei din România a fost demis după aparenta ucidere a unei adolescente, ale cărei apeluri repetate de urgenţă au rămas fără răspuns ore întregi. Fata de 15 ani a fost răpită miercuri, dar a reuşit să sune de trei ori şi să dea poliţiştilor detalii despre locul unde este ţinută. Familia spune că poliţia nu a luat apelurile în serios, în timp ce poliţia susţine că a avut dificultăţi în a o localiza.”, citează prezentatorul BBC.

Cazul şocant de la Caracal este tratat pe larg şi de BBC. Încetineala cu care au acţionat autorităţile i-au umplut nu doar pe membrii familiei ci şi pe mulţi români de indignare, arată jurnaliştii britanici, scrie digi24.ro.

Ajunşi cu mare greutate la poarta presupusului criminal, poliţiştii au irosit timpul aşteptând o aprobare de care nu aveau nevoie.

Reporter BBC: „Fata a sunat la 112 de trei ori, spune mătuşa acesteia, dar au ajuns după 19 ore. Atât le-a luat poliţiştilor să intre în casa din Caracal a celui bănuit că a răpit-o, în ciuda apelurilor repetate în care a spus că a fost răpită şi a dat detalii despre locul unde se află. Autorităţile susţin că poliţia a localizat cu mare greutate apelurile, dar când au ajuns la proprietate au irosit 6 ore aşteptând un mandat care nu era necesar.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: