image
Sursa foto: NATO

Exercițiu de amploare al NATO în nordul Europei: Participă 20 de mii de militari din 13 state

Peste 20 de mii de soldați din 13 țări vor lua parte la exercițiul Nordic Response 24, condus de Norvegia, care va avea loc în regiunile de nord ale Finlandei, Norvegiei și Suediei. Finlanda participă pentru prima dată la un exercițiu de apărare colectivă al NATO, cu peste patru mii de militari.

La exercițiul de apărare colectivă din nordul continentului, care se desfășoară până pe 15 martie, mai participă militari din Belgia, Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și SUA, scrie Biziday.

“Va exista o activitate deosebit de crescută pe mare, cu peste 50 de submarine, fregate, corvete, portavioane și diverse nave amfibii. În aer, peste 100 de avioane de luptă, avioane de transport, avioane de supraveghere maritimă, precum și elicoptere și avioane ale forțelor speciale vor opera sub Nordic Response 24. La sol, mii de soldați vor apăra și proteja teritoriul nordic cu diverse sisteme de artilerie, tancuri, și alte vehicule terestre“, informa NATO săptămâna trecută.

“Exercițiul va demonstra capacitatea operațională, coeziunea și voința NATO de a apăra întreaga zonă a Alianței“, a precizat armata finlandeză într-un comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: