image
Sursa foto: facebook.com/UkrainianLandForces

Un militar ucrainean s-a aruncat în aer cu tot cu pod pentru a stopa o coloană de tancuri rusești; Și-a salvat colegii

Un tânăr inginer ucrainean, din cadrul batalionului de pușcași ai marinei din Ucraina, Vitaliy Skakun, s-a aruncat în aer cu tot cu un pod pentru a opri o coloană de tancuri rusești. Tânărul s-a oferit să mineze podul Gheniceschi din preajma peninsulei Crimeea. A montat explozibilul, dar nu a avut suficient timp ca să se retragă, anunță statul major al Forțelor Armate din Ucraina.

Sursa citată precizează că pentru a stopa coloana de tancuri inamice a fost luată decizia de a arunca în aer podul. Vitaliy Skakun s-a oferit voluntar să îndeplinească misiunea. Podul a fost minat, dar soldatul nu a reușit să se retragă, a declanșat explozia și și-a pierdut viața în urma acesteia. „Fapta sa eroică a îngreunat deplasarea coloanei de tancuri inamice și le-a permis colegilor din unitate să-și organizeze apărarea”.

Tânărul soldat va fi înaintat spre decorare post-mortem.

ГЕРОЇ СУЧАСНОСТІ. ПІДІРВАВ МІСТ РАЗОМ З СОБОЮ #stoprussia У цей важкий день для нашої країни, коли український народ дає... Posted by Сухопутні війська ЗС України on Friday, 25 February 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: