image
Sursa foto: jurnal.md

Demiterea Guvernului Chicu, examinată la 14:00; Moțiunea de cenzură riscă să pice din lipsă de cvorum

Parlamentul se va convoca în ședință la ora 14:00, când urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, înaintată de Platforma DA și PAS.

Decizia de convocare a Parlamentului astăzi a fost luată cu puțin timp în urmă la Biroul Permanent.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu ar putea să pice însă din lipsă de cvorum, așa cum a fost anunțată pe ultima sută de metri, în zi de luni, când deputații sunt prin deplasări, dar și în condițiile în care fracțiunea partidului Șor va lipsi în totalitate, cel mai probabil, de la ședință, după ce azi dimineață au anunțat că doi deputați din fracțiune au fost confirmați cu virusul Covid și că mai mulți deputați din fracțiune au febră.

De cealaltă parte, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat din partea Platformei DA, crede că se urmărește eșuarea moțiunii atât prin convocarea subită a ședinței Parlamentului, cât și prin faptul că o fracțiune va lipsi, crescând șansele lipsei de cvorum.

„Va fi ședința plenară privind dezbaterea moțiunii de cenzură, chiar dacă luni este o zi când deputații ar trebui să fie în teritoriu. Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc. Frica lui este mare că trece moțiunea, de aceea sunt sfidate toate normele Regulamentului. Iată vedem că fracțiunea Șor nu vine azi la ședința chipurile din cauza Covid 19. Ce coincidență! Dodon nu este sigur în democrați și se reasigură. Cine cu cine face coaliția, domnilor socialiști și democrați? Să nu vă mirați dacă pe Aeroport deja există înțelegerea între Dodon, Plahotniuc și Șor”, a comentat Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: