image
Sursa foto: MAI//Facebook

Ministrul de Interne, despre atacul asupra Jurnal TV din partea IP Buiucani: „Noi nu vom admite abuzuri”

Ministrul de Interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție după ce Inspectoratul de Poliție Buiucani, neglijând legea, a declanșat împotriva Jurnal TV un proces contravențional pentru calomnie, în favoarea unui fost polițist vizat într-o investigație jurnalistică.

„Chiar acum vin de la o ședință operativă. Am solicitat informații și pe acest caz. Din câte mi s-a comunicat, cazul a fost deja transmis în instanța de judecată. Respectiv, instanța va stabili dacă există sau nu o componență de infracțiune, dacă au fost sau nu comise abateri de procedură de către agentul constatator. Dacă vor fi admise abateri de procedură, atunci o anchetă internă care va fi declanșată de către Inspectoratul General de Poliție va stabili clar care va fi sancțiunea în raport cu acest agent constatator. Or, legea este lege pentru toți. Noi nu vom admite abuzuri. Totodată, este important ca toți cetățenii să aibă acces la un proces echitabil. Dacă va fi stabilit, atunci consecințele vor fi de rigoare. Or, în cazul dat, dacă agentul constatator ar fi ignorat să dea curs acestei cereri înregistrate, aceasta ar însemna și consecințe de ordin penal în raport cu acest agent constatator, aceasta ar însemna o justiție selectivă, dacă doriți. Noi nu ne dorim întoarcerea acelor vremuri când justiția selectivă a dominat sectorul în care noi activăm”, a declarat Ana Revenco, într-o declarație pentru realitatea.md.

realitatea.md

Precizăm că, într-un proces contravențional pornit pe numele „Reforma Art SRL”, șeful Secției securitate publică al Inspectoratului Buiucani, Alexandru Spoialo, a constatat că Jurnal TV „a difuzat informații false și defăimătoare privind săvârșirea unei infracțiuni de către cetățeanul Grabovschi Vitalie, fapt prin care i-a fost lezată onoarea, demnitatea personală și reputația profesională”.

Grabovschi este fostul șef al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, vizat într-o investigație Jurnal TV din iulie 2021, alături de alți doi polițiști, Ion Țărnă și Alexei Vîzdan, care ar fi implicați în contrabanda cu țigări. Invocând încălcarea articolul 70 al Codului Contravențional, polițistul a recomandat instanței de judecată lipsirea postului nostru de televiziune de dreptul de a desfășura activitate pe un termen de un an.

Potrivit juriștilor, articolul invocat nu poate fi aplicat în privința unei persoane juridice. Prin urmare, spun ei, procesul verbal este ilegal, iar decizia de suspendare a activității unui post de televiziune poate fi luată doar de către autoritatea de reglementare în audiovizual, adică de către Consiliul Audiovizualului, susține directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei. Este un caz fără precedent și necesită implicarea autorităților centrale, a precizat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: