image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Pe strada 31 August 1989 din capitală au fost instalate 14 semafoare pentru bicicliști

Semafoare speciale au apărut pe cea mai lungă pistă a orașului Chișinău pentru utilizatorii transportului alternativ, inclusiv bicicliști. S-a făcut pentru sporirea siguranței, afirmă autoritățile. „Ideea este bună”, spun cicliștii.

Apariția semafoarelor speciale este salutată și de administrația Clubului cicliștilor amatori.

VASILE FOTESCU, președintele Clubului cicliștilor amatori: "Acum suntem și noi mai siguri, acum poate fi și butonul cela să apară când e traficul liber și noi să putem merge. Sunt încă experiențe, care sunt convins că o să ajungem la ele."

Semafoarele instalate pe ambele sensuri de deplasare sunt operaționale de joi, a precizat directorul Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache.

„Instalarea acestor semafoare ne-ar permite să evităm accidente și ne-ar permite să evităm situații neplăcute atât pentru șoferi, cât și pentru cei care se deplasează pe această zonă. Și a fost o decizie asumată atât de Direcţiei generale mobilitate urbană, cât și de echipele din cadrul echipei municipale Lumteh, paralel au participat la aceste evaluări și poliția municipală pentru a identifica și a promova aceste soluții."

De-a lungul străzii 31 August 1989 sunt 14 corpuri de semafoare pentru bicicliști în șapte intersecții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: