image
Sursa foto: Profimedia

Fotbalistul ucrainean Oleksandr Zinchenko, mesaj pentru foștii coechipieri ruși: "Dacă tac, înseamnă că susțin războiul"

Oleksandr Zinchenko (25 de ani), internaționalul ucrainean care joacă pentru Manchester City, a vorbit din nou despre conflictul militar din țara sa.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la 53 de zile, iar toate semnalele indică faptul că acest conflict nu pare aproape de final.

Lumea fotbalului s-a implicat și ea activ, iar tot felul de acțiuni au fost făcute pentru a promova un mesaj de pace între cele două țări.

Fotbalistul lui Manchester City, Oleksandr Zinchenko, a fost unul dintre cei mai vocali jucători de la începerea conflictului. Acesta a ieșit din nou în presă și a vorbit despre dezamăgirea care i-a fost provocată de foștii colegi de la UFA, din Rusia, club la care a evoluat între 2015 și 2016.

"Am avut un mic cerc de prieteni în Rusia, dar acum e aproape dispărut. Sunt foarte dezamăgit. Băieții m-au sunat imediat după începerea războiului și mi-au zis: 'Îmi pare rău Alex, dar nu putem fae nimic'.

În opinia mea, pot face. Dacă taci și nu-ți exprimi public opinia de dezaprobare, înseamnă că susții ce se întâmplă. Poate sunt speriați, pentru că vedem ruși care sunt duși în inchisoare pentru că protestează", a spus Oleksandr Zinchenko, conform Sportbible.

Nu este prima dată când Zinchenko ia atitudine față de războiul declanșat de Vladimir putin în Ucraina. În urmă cu mai de o lună, jucătorul de 25 de ani a mulțumit tuturor pentru ajutor.

În semn de respect și apreciere, Manchester City i-a atribuit banderola de căpitan lui Zinchenko la un meci din optimile de finală ale Cupei Angliei cu formaţia de ligă secundă Peterborough United, câştigat cu 2-0 în deplasare de elevii lui Pep Guardiola.

”La miezul nopții, ora Marii Britanii, soția mea m-a trezit și plângea. La început nu am înțeles de ce”, a povestit internaționalul ucrainean despre modul în care a aflat că a început invazia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: