Revista Forbes a desemnat-o pe Angela Merkel cea mai puternică femeie din lume şi în acest an. „În decembrie 2014 a câştigat un al treilea mandat de patru ani la conducerea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce o face liderul cel mai longeviv din Uniunea Europeană”, explică autorii topului Forbes.

„Doamna de Fier” de la Berlin le-a devansat pe Hillary Clinton, candidat pentru fotoliul de la Casa Albă în alegerile din 2016, clasată pe locul al doilea, şi pe Melinda Gates, soţia fondatorului Microsoft, clasată pe a treia poziţie.

Anul viitor o singură femeie ar putea ameninţa poziţia de lider a Angele Merkel, este vorba despre actuala ocupantă a locului al doilea, menţionează Forbes. Hillary Clinton era în 2014 pe poziţia a şasea în topul celor mai puternice 100 de femei din lume, dar anul acesta a urcat vertiginos.

Şefa băncii centrale a Statelor Unite, Janet Yellen, a coborât de pe locul al doilea pe locul al patrulea şi este urmată de Mary Barra, CEO la General Motors. Directoarea FMI, Christine Lagarde, a pierdut o poziţie în clasament faţă de anul trecut, situându-se pe locul al şaselea, în timp ce a şaptea este preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff.

Michelle Obama ocupă poziţia a zecea. Înaintea ei sunt Sheryl Sandberg, director la Facebook, pe poziţia opt, urmată de Susan Wojcicki, care conduce YouTube. În clasamentul Forbes şi-au făcut apariţia 19 nume noi, printre care cântăreaţa americană Taylor Swift. La cei 25 de ani ai săi, ea devine, totodată, şi cea mai tânără persoană de pe această listă.

Alte nume celebre care se regăsesc în top sunt Oprah Winfrey, Beyonce, Ellen Degeners şi Sofia Vergara.