image
Sursa foto: politico.com

Kremlinul se declară îngrijorat de situaţia din Transnistria: „Este obiectul atenției noastre sporite”

Kremlinul anunță că monitorizează îndeaproape situația din Transnistria și este îngrijorat de ceea ce se întâmplă acolo, a declarat luni jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Bineînțeles, situația din Transnistria este obiectul atenției noastre sporite și un motiv de îngrijorare pentru noi”, a răspuns Peskov la întrebarea presei despre modul în care Kremlinul evaluează situația din regiunea transnistreană, relatează TASS.

Peskov a declarat că situația din Transnistria este neliniștită și că aceasta este „provocată din exterior”.

„Știm că oponenții noștri, atât regimul ucrainean, cât și țările europene, sunt capabili de diferite tipuri de provocări. Știm bine acest lucru și suntem conștienți”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Amintim că, săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării a acuzat că trupele ucrainene ar urma să invadeze Transnistria, creând un fals atac al trupelor ruse staționate acolo.

În replică, Ministerul Apărării de la Chișinău a informat că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol și că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a adresat un mesaj cetățenilor din stânga Nistrului în care anunță că deși situația este „tensionată”, este sub control și îi îndeamnă pe oameni la calm.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: