image
Sursa foto: novostipmr

Tiraspolul nu-l crede pe Șoigu? Au discutat despre clătite, „Mărțișor”, și abia la urmă, despre „riscul” de la hotar

După aproape o săptămână de la comunicatele emise de ministerul Apărării de la Moscova precum că armata din Ucraina ar intenționa să atace regiunea transnistreană, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krsnoselski a adresat un mesaj cetățenilor din stânga Nistrului în care anunță că deși situația este „tensionată”, este sub control și îi îndeamnă pe oameni la calm.

Krasnoselski a subliniat că, dacă va apare „un pericol real” pentru cetățenii din stânga Nistrului, el personal va informa populația despre aceasta.

„Este important să nu vă lăsați cuprinși de panică și ca toată lumea să cunoască în mod clar ce are de făcut în anumite situații” a mai spus liderul nerecunoscut.

Subiectul „riscului” de la hotar a fost abordat după ce la ședința cu funcționarii din cadrul administrației separatiste a fost discutată organizarea festivalului Clătitelor, („Maslenitsa” n. red), marcată în ajun. Krasnoselski a apreciat „înalt” nivelul de organizare a acesteia, și după ce s-a mai discutat modul în care va fi organizată sărbătoarea „Mărțișor” în stânga Nistrului.

Amintim că la 23, 24 februarie, ministerul rus al Apărării a avertizat Republica Moldova, România, SUA și statele membre NATO că Ucraina ar pregăti „un atac” asupra Transnistriei și că acesta „va fi considerat, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”.

Autoritățile de la Chișinău și Kiev au calificat aceste declarații ca fiind acțiuni de dezinformare și au îndemnat populația la calm și să se informeze din surse sigure.

Noutăţile partenerilor

comentarii: