image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Retragerea cererii de demisie a Nataliei Moloșag, ignorată: Deputații au votat unanim pentru eliberarea sa din funcție

Deputații au aprobat cererea de demisie a Avocatului Poporului, Natalia Moloșag. Și asta chiar dacă Moloșag a anunțat că solicitat anularea cererii de demisie, depuse anterior în Parlament. „Pentru” au votat 82 de deputați.

Potrivit hotărârii Parlamentului, votată fără dezbateri, Avocatul pentru Drepturile Copiilor, Maia Bănărescu, va prelua atribuțiile Avocatului Poporului până la o nouă numire.

Natalia Moloșag și-a dat demisia din funcția de Avocat al Poporului pe 2 decembrie în urma unui scandal care a scos la iveală faptul că este consiliată de un bărbat condamnat anterior pentru proxenetism.

Moloșag a declarat într-o conferință de presă că a fost avocata lui Dumitru Godorog și că acesta deja și-a ispășit pedeapsa, iar ea, în calitate de avocat, și-a asumat responsabilitatea pentru reîncadrarea lui în societate.

Natalia Moloșag a mai declarat că este gata să-și dea demisia, dar după ce va fi finisat un control în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, care va mai dura câteva zile, unde a depistat mai multe abateri și abia după ce „organele de drept se vor expune pe marginea acestor verificări”.

Astăzi, Moloșag anunțase însă că a solicitat anularea cererii de demisie „pentru a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: