image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, a solicitat anularea cererii de demisie, depuse anterior în Parlamentul RM

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, anunță despre faptul că la 9 decembrie 2021 a solicitat anularea cererii de demisie, depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova.

Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie-8 decembrie 2021 de către comisia de inventariere.

Un alt motiv care a determinat-o pe Avocatul Poporului de a lua decizia de solicitare de anulare a cererii de demisie îl constituie intenția de a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune.

Avocatul Poporului Natalia Moloșag în perioada imediat următoare cererii demisie a depus eforturi pentru a soluționa criza instituțională din Oficiul Avocatului Poporului și a avut un dialog deschis și eficient cu echipa OAP.

„Avocatul Poporului Natalia Moloșag asigură că este dispusă să ducă la bun sfârșit controlul intern managerial, în baza Ordinului nr.189 al Ministerului Finanțelor din 05.11.2015 și a Legii nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) și a Legii Nr. 164 din 31.07.2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului”, se arată într-o notă informativă emisă de Oficiul Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului consideră că Instituția Națională pentru Protecția Drepturilor Omului trebuie să activeze, să monitorizeze respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova indiferent de orice impedimente.

Amintim că Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, anunța pe 2 decembrie 2021 despre faptul că a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Opinia publică a fost scandalizată după ce s-a constatat că Avocatul Poporului Natalia Moloșag este consiliată de un bărbat condamnat anterior pentru proxenetism.

Moloșag a declarat într-o conferință de presă că a fost avocata lui Dumitru Godorog și că acesta deja și-a ispășit pedeapsa, iar ea, în calitate de avocat, și-a asumat responsabilitatea pentru reîncadrarea lui în societate. Natalia Moloșag a mai declarat că este gata să-și dea demisia, dar după ce va fi finisat un control în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, care va mai dura câteva zile, unde a depistat mai multe abateri și abia după ce „organele de drept se vor expune pe marginea acestor verificări”.

comentarii: