Competiţia s-a desfăşurat în scopul comemorării participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobîl, a educării tinerei generaţii în spiritul valorilor naţionale, precum şi a promovării modului sănătos de viaţă în rândul generaţiei născută după catastrofa de la Cernobîl.

La ceremonia de deschidere au adresat un cuvânt de salut Preşedintele A.O. „Uniunea Cernobîl din Moldova” Tudor Căpăţână, şeful secţiei de performanţă a direcţiei Sport a Ministerului Tineretului şi Sportului Vitalie Savciuc, Vice-preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Ruslan Berzoi, alte oficialităţi.

Tudor Căpăţână a adus un omagiu participanţilor tragediei care s-au sacrificat întru lichidarea avariei care a provocat pagube umane şi ecologice imense. Bilanţul catastrofei este unul devastator şi pentru Republica Moldova: din cei 3550 de concetăţeni moldoveni care au participat, cu riscul vieţii, la lichidarea consecinţelor dezastruoase ale tragediei, în prezent doar 2311 sunt în viaţă, aproape toţi fiind invalizi.

La competiţie au participat 8 echipe ale şcolilor sportive din republică, fiind desemnate învingătoare următoarele dintre ele:

Locul I- CSCT Buiucani, Chişinău 
Locul II- ŞS Anenii- Noi
Locul III- ŞS Orhei