Marea bătălie se va da pe Parc des Princes, unde se vor întâlni Paris Saint Germain şi Barcelona. În acest sezon formaţiile se vor întâlni pentru a treia oară, după ce au disputat două meciuri în faza grupelor ale competiţiei.

Atunci, în fiecare dintre partide învingătoare a ieşit formaţia gazdă. Acasă, parizienii au dispus de Barca cu 3 - 2, în timp ce pe Camp Nou s-a înregistrat scorul de 3 - 1 în favoarea catalanilor.

Rivalitatea celor două echipe continuă şi în faza play-off-urilor. În sezonul 2012/2013, formaţiile au dat piept tot în sferturile de finală ale competiţiei.

Atunci, ambele partide s-au încheiat la egalitate. La Paris echipele au marcat de câte două ori în poarta adversă, în timp ce în Spania scorul final a fost 1 - 1. Barcelona s-a calificat în semifinale datorită golurilor marcate în deplasare.

Astăzi băieţii lui Laurent Blanc vor avea o misiune dificilă, ţinând cont de faptul că vor lipsi câţiva jucători de bază. Marea absenţă a serii va fi Zlatan Ibrahimovic, care ratează duelul din cauza cumulului de cartonaşe. Aceeaşi soartă o are şi Marco Verratti.

O accidentare la coapsă îl va ţine pe tuşă pe Thiago Motta, iar evoluţia lui David Luiz este sub semnul întrebării. De partea cealaltă, Luis Enrique nu va putea conta pe Dani Alves şi fundaşul Thomas Vermaelen, care se află încă în proces de recuperare.

În celălalt meci al serii se vor duela formaţiile Bayern Munchen şi FC Porto. Bavarezii au acces în sferturi după ce au umilit echipa lui Mircea Lucescu cu scorul de 7 - 0, în timp ce Porto a trecut mai departe cu scorul general de 5 - 1.

Pep Guardiola va trebui să improvizeze cu primul unsprezece, având indisponibili mai mulţi jucători de bază. Din cauza accidentărilor vor lipsi Benatia, Alaba, Schweinsteiger, dar şi superstarurile din atac Arjen Robben şi Frank Ribery.

De partea cealaltă, dragonii, nu vor putea miza pe Ivan Marcano şi Cristian Tello, iar evoluţia atacantului Jackson Martinez este sub semnul întrebării.

Favorită în partida de pe Dragao este Bayern Munchen, care în partidele anterioare contra portughezilor au suferit doar o singură înfrângere. Aceasta se întâmpla în anul 1987, în finala Cupei Campionilor Europeni.

Ultima oară FC Porto a ajuns până în faza sferturilor de finală în sezonul 2008/2009, iar bavarezii, în cazul unui succes, pot accede pentru a patra oară consecutiv în semifinalele Ligii Campionilor.