De asemenea, Comitetul Organizatoric a anunţat că biletele pentru copii şi adolescenţi sub 16 ani vor fi gratuite, în timp ce accesul pentru adulţi va fi la un preţ accesibil.

Medaliile de aur, argint şi bronz prezentate astăzi la Baku dispun de o iconografie unică, creată în conformitate cu designul JE Baku 2015. Pe partea frontală a medaliei în centru este amplasat logo-ul Baku 2015 şi elemente distinctive ce reprezintă o metaforă pentru a transmite dinamismul, frumosul şi valoarea culturală a oraşului gazdă, în timp ce suprafaţa opusă dispune de emblema şi marca verbală a Comitetelor Olimpice Europene.

Designul medaliei a fost creat de renumitul bijutier Adamas, care a produs, de asemenea, medaliile Olimpice şi Paralimpice Soci 2014, în colaborare cu artista din Azerbaidjan Nargiz Huseynova. Acestea vor fi fabricate la nivel local de către Azersouvenir.

Dl Azad Rahimov, ministrul Tineretului şi Sportului al Azerbaidjanului şi Director Executiv al Jocurilor Europene Baku 2015, a declarat: "Intenţia noastră a fost de a recunoaşte realizările sportivilor la primele jocuri din Europa cu un design al medaliilor la fel de unic ca şi evenimentul în sine. Au rămas doar 100 de zile înainte de începerea Jocurilor, şi eu sunt sigur că aceste frumoase medalii vor oferi sportivilor inspiraţie şi va spori interesul în rândul publicului european."