Portalul Moldfootball.com a publicat astăzi un interviu cu sportivul georgian. Se zvoneşte că anume el cu fratele său geamăn, Pavle, ar fi unul dintre organizatorii meciurilor trucate, despre care a menţionat în conferinţa sa de presă, şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu.

Zumbreanu a declarat că este vorba despre fotbaliştii de origine georgiană care au evoluat la Sheriff între anii 2008-09. Valter Khorguashvili a negat orice învinuire şi a declarat că este deschis spre orice comentariu.

- Aş dori să comentez învinuirile care mi-au fost aduse. În vara anului 2014 am fost în Tiraspol, unde m-am aflat în probe la Dinamo-Auto. Au durat probele aproximativ o lună şi jumătate, după care au intervenit anumite probleme financiare la club şi am decis să plec. Din luna august nu am mai fost acolo. După aceasta am auzit toate aceste discuţii despre mafie şi meciuri trucate - dar nu am nici o legătură cu ele. Sunt jucător de fotbal, la moment de fapt sunt accidentat, şi aceste discuţii îmi sunt neplăcute şi vreau să le infirm. Nu am luat niciodată legătura cu aceste persoane din Singapore. 
- Atât tu, cât şi fratele tău aţi figurat deja într-un asemenea scandal în Finlanda în anul 2011 (atunci judecata nu a putut demonstra vina lui Pavle Khorguashvili, iar Valter nici nu a fost învinuit. Remarcăm că principalul bănuit în acel caz a fost de asemenea un cetăţean din Singapore - rem. MF).
- Da, a fost aşa ceva. Am evoluat în anul 2011 în Finlanda, şi atât eu, cât şi mulţi alţi fotbalişti au fost interogaţi în cazul meciurilor aranjate, dar nu a fost nimic deosebit. Atunci am câştigat campionatul în liga a doua şi am promovat în liga superioară.
- Poliţia din Moldova nu a luat legătura cu dumneavoastră?
- Nu. Eu sunt deschis pentru orice discuţii, telefonul meu este conectat.