Rapid nu mai are nicio legătură cu echipa din tur. Doar şase fotbalişti, Daniel Pancu, Mircea Bornescu, Mădălin Martin, Rui Miguel, Virgil Drăghia şi Nicolae Vasile, au ”supravieţuit curăţeniei de iarnă”.

Giuleştenii au scăpat de ultima poziţie din campionat, după ce ardelenii de la CFR Cluj au fost depunctaţi, şi nici nu mai sunt apăsaţi foarte tare de faptul că au marcat doar şapte goluri în acest sezon al Ligii 1, tocmai pentru că lotul a fost remaniat din temelii.

Totuşi, statistica nu prea este de partea giuleştenilor. Au trecut aproape patru ani de la ultimul succes repurtat de Rapid în faţa Stelei, chiar în fieful roş-albaştrilor. Concret, la 4 mai 2011, alb-vişiniii se impunea cu 1-0 în Ghencea, adică exact pe stadionul pe care se va juca şi duminică seară.

Unicul gol al partidei era marcat de Pancu (69). De altfel, de el se leagă şi acum speranţele suporterilor într-un meci mare, mai ales că ”Pancone” va avea acum şi sprijinul lui Săpunaru şi Daniel Niculae.

Din lotul Stelei, antrenat atunci de Sorin Cârţu, se mai regăsesc acum doar Cristi Tănase şi Iasmin Latovlevici, doar că fundaşul stânga şi-a pierdut între timp locul de titular.

9 meciuri consecutive fără gol primit are Steaua împotriva echipelor româneşti, toate victorii. Două sunt în Cupa Ligii, două în Cupa României şi 5 în Liga 1. Ultimul gol primit de Steaua a fost la Târgu Mureş, în eşecul suferit în faţa celor de la ASA, scor 0-1.

111 întâlniri directe au bifat Steaua şi Rapid până acum. 43 de victorii are Steaua, 41 de partide s-au terminat la egalitate iar Rapid s-a impus de 27 de ori.