Potrivit autorilor, în ultima perioadă au fost atestate cazuri când unii participanţi ai evenimentelor sportive declanşează dezordine în masă.

Documentul stabileşte mai multe interdicţii pentru spectatorii competiţiilor sportive: să se afle în stare de ebrietate, să arunce obiecte în direcţia altor oameni sau să-i ofenseze, să-şi ascundă faţa, să vină cu arme sau articole pirotehnice, etc.

Proiectul a fost apreciat de unii deputaţi, dar criticat de alţii. „Aşa „ahinee” nu am auzit niciodată. Se poate de strigat în timpul meciului „sudia na mîlo”? Cine va fi responsabil de executarea acestei legi? De ce nu aţi venit cu reguli şi pentru cei care se duc la teatru sau în alte instituţii?”, l-a întrebat liderul comuniştilor Vladimir Voronin pe socialistul Vasile Bolea, care a prezentat proiectul

„Dacă vreţi să veniţi cu un proiect pentru teatru, poftim. În ceea ce ţine de sport, de obicei spectatorii sunt mai agitaţi. Cu privire la „sudia na mîlo”, este un lucru nepermis, după părerea mea”, a spus Bolea.

„Consider că interdicţiile sunt corecte, dar ele trebuie făcute şi în Codul Contravenţional. Daca nu le introducem şi în cod, degeaba votăm această lege”, a menţionat deputatul liberal Lilian Carp.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează să fie votat şi în lectura a doua.