Pentru întreg sezonul de vânătoare este interzis vânatul în fondurile ariilor naturale protejate de stat. De asemenea va nu va fi posibil vânatul de cerb, elan, căprioară, iepure, potârniche, gâscă, raţă, lişiţă, becaţină mare şi porumbel de scorbură.

„Tradiţiile le cunoaştem. Interzicem, dar dacă tare, tare se doreşte, se poate”, a comentat în context premierul Valeriu Streleţ. „Fac apel către lumea care are o armă, să respecte aceste prevedere ca să nu fim nevoiţi să aplicăm legea”, a adăugat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Potrivit prevederilor, mistreţul poate fi vânat de pe 14 noiembrie până pe 31 decembrie, iar vulpile – de pe 15 august până pe 28 februarie. Tot de la 15 august, dar numai până pe 18 octombrie pot fi vânaţi porumbeii. De pe 15 august şi până pe 14 octombrie, este permis vânatul de prepeliţe, iar fazanii, cu excepţia femelelor, pot fi vânaţi de la 3 octombrie până pe 13 ianuarie.

În fondurile gestionate de Societatea Vânătorilor şi Pescarilor vânătoarea este permisă în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în fondul forestier arendat – pe tot parcursul săptămânii.

La vulpi cota de recoltare este nelimitată, iar mistreţul va putea fi vânat doar în terenurile arendate în scop de gospodărie cinegetică din fondul forestier.