„Rugăm toată lume să fie mâine, la orele 10:00, aici, la Chişinău şi să se asigure cu transport. Trebuie să aveţi doar buletinele de identitate, iar noi vom pregăti toate documentele necesare pentru ca mâine să putem lucra productiv şi să înregistrăm grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor. Vom înregistra grupul de iniţiativă la Comisia Electorală Centrală. Ulterior, vom aduna cele 300-400 de mii de semnături necesare pentru a modifica Constituţia astfel încât poporul Republicii Moldova să poată să-şi aleagă preşedintele”, a adăugat membrul Consiliului Marii Adunări Naţionale Vasile Năstase, precizând că Consiliul pregăteşte o mare demonstraţie de protest în Chişinău.

„Probabil că pe parcursul unei luni, se va produce o mare întrunire astfel încât să-i determinăm pe aceşti indivizi, care au uzurpat puterea în stat, să plece sau să îndeplinească revendicările populare,dar mai degrabă, îi vom determina să facă primul lucru”, a afirmat acesta.

Mai mult, Vasile Năstase a menţionat că „Consiliul Marii Adunări Naţionale urmăreşte cu atenţie modul în care se desfăşoară procedura improvizată de desemnarea a guvernatorului Băncii Naţionale şi reiterează necesitatea adoptării revendicării populare privind legea cadru de selectarea a şefilor instituţiilor de drept şi de reglementare. Nu avem încredere în acele comisii a lui Candu, Plahotniuc şi toţi ceilalţi. Noi ştim foarte bine că această comisie este un simulacru şi că guvernator al bănci nu va fi selectat Negruţa, care participă şi este un om integru şi profesionist,  ci un vecin de a lui Candu sau o altă sculă, sau un  alt individ apropiat de Partidul Democrat sau personal de Candu. De fapt, cum s-a întâmplat şi cu Drăguţanu”.

Totodată, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale au adus sincere condoleanţe poporului român care trece prin clipe de grele. Astfel, în Oraşul Demnităţii, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, a fost ţinut un minut de reculegere.

„Consiliului Marii Adunări Naţionale aduce sincere condoleanţe poporului român, rudelor, apropiaţilor, celor care au fost victime în tragedia care s-a întâmplat noaptea trecută”, a spus Vasile Năstase.