Şedinţa de judecată a durat aproape 4 ore. Prima a fost audiată femeia de 29 de ani care se afla la volanul maşinii Opel în momentul în care şoferul Gheorghe Trocin i-a izbit puternic automobilul din spate. Ea spune că pe 8 noiembrie 2013 se deplasa spre Recea, Străşeni, acolo unde urma să aibă loc hramul localităţii. Avea trei pasageri, pe verişoara sa cu cei doi copii - o fată care pe atunci nu împlinise majoratul şi un băieţel de 6 ani. Şoferiţa a declarat instanţei că se deplasa regulamentar.

La un moment dat a semnalizat că vrea să vireze spre satul Grebleşti şi... mai departe nu-şi aminteşte nimic. S-a trezit abia peste două săptămâni la spital. Avea să afle că verişoara şi fiica acesteia sunt în stare gravă, iar băieţelul de şase ani nu a mai supravieţuit impactului.

Judecătorii nu au permis presei să filmeze declaraţiile, iar ulterior, marcată de faptul că a trebuit să-şi reamintească prin ce calvar a trecut acum mai bine de un an, şoferiţa a refuzat să vorbească în faţa camerei. La şedinţa de judecată era citată şi femeia care era pe bancheta din spate, cea care şi-a pierdut copilul în urma tragicului accident. Nu s-a putut prezenta însă, întrucât este foarte bolnavă. 

La şedinţa de judecată, victimele s-au declarat indignate de faptul că până în prezent, la mai bine de un an de la accident, deşi Trocin este recunoscut în calitate de inculpat, el îşi ocupă în continuare funcţia de membru al Curţii de Conturi. Trebuie cel puţin suspendat din funcţie pe durata anchetei, au spus oamenii.

Precizăm că după producerea accidentului, Parlamentul Republicii Moldova i-a retras imunitatea lui Gheorghe Trocin. Decizia de a-l suspenda sau nu din funcţie însă îi aparţine preşedintelui Curţii de Conturi, Serafim Urechean, care nu se grăbeşte să ia vreo decizie în defavoarea subalternului său. Contactat de Jurnal TV, Urechean a spus că aşteaptă să fie pronunţată sentinţa în acest caz. Gheorghe Trocin riscă până la şapte ani de puşcărie.