Decizia a fost luată astăzi la şedinţa Executivului, la propunerea premierului Valeriu Streleţ. „Îl cunoaştem bine ca pe un om de stat, dedicat, consacrat, care cunoaşte bine rigorile de funcţionare a Cancelariei de Stat. Este convingerea mea că vom avea o achiziţie de valoare pentru echipă”, şi-a lăudat Streleţ colegul de partid.

Palihovici a ocupat fotoliul de ministru al Mediului în cadrul Guvernului Gaburici, iar anterior a îndeplinit funcţia de secretar general adjunct al Executivului. Acesta va prelua noile obligaţii începând cu 17 august.

Tot astăzi, Executivul a numit-o pe Cristina Boaghi în funcţia de viceministru al Educaţiei. Potrivit ministrului Corina Fusu, care a înaintat-o în funcţie, Boaghi a activat până acum în calitate de consultant principal în cadrul secretariatului Parlamentului.

Totodată, Guvernul i-a eliberat din funcţie pe viceminiştrii de la Muncă şi Protecţie Socială, Sergiu Sainciuc şi Gheorghe Ţurcanu. Unul dintre aceste fotolii a fost ocupat de Boris Gâlcă, care a fost până acum consilier al premierului în domeniul ocrotirii sănătăţii.

În cadrul şedinţei de astăzi a fost eliberat din funcţie şi directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Iurie Carp. Până la desemnarea noului şef al acestei instituţii, interimatul funcţiei va fi asigurat de către directorul adjunct Grigore Porcescu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.