În timpul acesta, acelaşi Plahotniuc o respinge pe Maia Sandu la postul de prim-ministru şi îl acceptă pe lingăul Streleţ. Renato Usatîi, în loc să stea la Bălţi şi să facă ceva cum a promis pentru oraşul acela, se ocupă cu demascarea lui Filat. De parcă mai ai ce demasca la un cadavru. E tărăboi mare, mai repet, şi toate astea se datorează nimănui altuia decât acestui trimis al forţelor negre pe pământul nostru pe nume Plahotniuc.

Ştiu că mulţi v-aţi săturat să mai auziţi despre el, de-aţi şti cât de mult m-am săturat eu. Dar dacă nu am avut minte să-l oprim la timp, aşa ne trebuie! Ştiţi ce s-ar fi întâmplat într-o ţară normală? Era destul să ştim ce ştiam despre acest Plahotniuc încă în anul 2010 ca el să fie judecat şi băgat la puşcărie. După el ar fi fost foarte simplu să-l trimitem şi pe Filat la puşcărie, pentru că ăsta, ori cu Plahotniuc, ori fără Plahotniuc oricum ar fi furat. Şi după ce i-am fi băgat pe ăştia doi acolo unde le este locul, atâtea lucruri frumoase s-ar fi putut întâmpla în ţara asta.

Pentru că niciodată Moldova nu a mai fost susţinută atât de mult de Europa cât s-a întâmplat acum. În aceşti şase ani în ţară au venit mai multe milioane decât în toţi precedenţii 20 de ani de Independenţă. Nu s-ar fi întâmplat atâtea lucruri urâte, Păduri Domneşti şi furturi de miliarde! Dar dacă nu am oprit la timp acest cancer, avem ce avem. 

Şi acum vedeţi ce bătaie de joc se întâmplă?! S-ar părea că după ce timp de şase ani a făcut numai rău şi acum ar trebui pedepsit, el este cel care vrea să ne pedepsească pe noi. El ne ameninţă cu televiziunile lui, cu Argusul lui, cu handralăii lui. E ca şi cum un tâlhar v-a furat timp de şase ani din casă şi când în sfârşit l-aţi prins, el sare cu vorba şi cu ameninţările la dvs. Şi unii dintre moldovenii noştri par să se sperie. Oare credeţi că dacă o să umpleţi PMAN el o să mai aibă nas să vă facă ceva? Ştiţi unde va fi el atunci? Într-un avion cu direcţia insulele Seychelles. Pentru că el acum şede pe valize, cum şedea şi în 2009, da atunci nu am avut norocul să fugă.

MAI PE SCURT, da oriunde va pleca, noi ştim că Interpolul o să-şi facă în sfârşit datoria. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.