image
Sursa foto: jurnal.md

Fermierii anunță noi proteste în cazul în care MAI-ul nu va înceta presiunile asupra lor // DOC

Agricultorii susțin că în cazul în care organele de drept continuă să facă presiuni asupra participanților la protestele din 2020, aceștia în pofida stării de urgență și a lucrărilor de primăvară, vor organiza acțiuni ample de protest.

Într-o declarație fermierii menționează că poliția îndeplinește comenzile funcționarilor, care speră că vor liniști agricultorii intimidându-i cu astfel de dosare. Federația Națională a Fermierilor condamnă acțiunile poliției.

Amintim că la protestele agricultorilor din anul 2020 au participat fermieri din 14 raioane. Atunci, după o vară secetoasă, în care oamenii au suferit pierderi uriașe, unele culturi fiind compromise în proporție de 100%, în loc să subvenționeze agricultorii, Guvernul a decis să majoreze cota TVA de la 8 la 12 la sută.

Protestele agricultorilor au început vara, apoi s-au intensificat în decembrie, când aceștia au decis să-și aducă tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale, iar la 16 decembrie au mers în fața Parlamentului. Altercațiile dintre agricultori și polițiști s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii Parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului, iar poliția a recurs la gaze lacrimogene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: