image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Topul celor mai responsabili deputați; Aproape jumătate din aleșii poporului au mai puțin de 1 punct sau chiar zero puncte

Alina Dandara, Ersilia Qatrawi, Larisa Novac, Ana Oglinda, toate de la PAS, precum și Oleg Reidman de la BCS sunt cei mai responsabili deputați față de alegători, potrivit clasament realizat de platforma deFacto.

Topul a fost întocmit în baza metodologiei care se bazează pe analiza activității deputaților în Parlament, a interacțiunii cu cetățenii, precum și cu autoritățile publice (centrale și locale) din Republica Moldova pentru lunile iulie, august și septembrie 2023.

Gradul de responsabilitate al deputaților este stabilit în baza a două criterii: atribuțiile de care fac uz deputații pentru a aborda problemele cetățenilor și felul în care aceștia comunică și raportează cetățenilor despre activitatea pe care o desfășoară.

clasamentclasament

Raportul arată că 30 dintre aleșii poporului au acumulat zero puncte, iar 16 dintre ei mai puțin de un punct. Totodată, deputații care candidează pentru funcția de primar și punctajul acumulat de aceștia pentru atribuțiile utilizate, nu au fost incluse în raport.

Platforma deFacto precizează că informațiile transmise de deputați au ajutat la reflectarea corectă a activității acestora, în condițiile în care majoritatea datelor oferite de parlamentari nu pot fi găsite în sursele publice. Prin urmare, deputații care au oferit informații despre atribuțiile pe care le-au utiliza au un punctaj mai mare.

clasamentclasament
clasamentclasament
clasamentclasament
clasamentclasament

Proiectul beneficiază de asistență din partea USAID.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: