„Nebunie totală. Două state capturate de frăția penală Dragnea-Plahotniuc. Democrația a fost suspendată și în Republica Moldova și în România. La noi s-au votat ieri modificări ale Codului de Procedură Penală cu dedicație pentru liderii majorității parlamentare, la ceas de noapte”, a adăugat parlamentarul român.

Totodată, Matei Adrian Dobrovie spune că în acest mod „Plahotniuc a aruncat la coș voturile chișinăuienilor pentru că nu-l vrea pe Andrei Năstase, reprezentantul forțelor cu adevărat pro-europene și anti-oligarhice PDA și PAS, la Primărie și se teme de schimbare. Sigur i-ar fi convenit mai mult un socialist de-al lui Dodon, dar, în ciuda manipulărilor și tacticilor de dezinformare,nu a reușit să-l impună”.

„Tehnic, și în Republica Moldova și în România mai e democrație, practic însă avem toate indiciile că ne apropiem de autoritarism. E datoria noastră să ne apărăm democrația și în stradă. Votul nu mai e suficient în fața unui asemenea asalt”, a mai spus deputatul de la București.