image
Sursa foto: poză simbol

Șapte oameni morți și alți șapte răniți, într-un accident produs pe o stradă din Grecia, cu implicarea unui șofer moldovean

Un șofer din Republica Moldova, care era la volanul un vehicul cu imigranți, a provocat un grav accident pe o stradă din Grecia, soldat cu șapte morți și șapte răniți.

Accidentul s-a produs în noaptea de vineri, 19 noiembrie, în jurul orei 00:20, pe șoseaua internațională Egnatia Odos, din regiunea orașului Iasmos.

Potrivit presei locale, accidentul s-a produs când autovehiculul, în condițiile cercetate, s-a ciocnit violent cu o stație de taxare laterală de pe Egnatia Odos. La fața locului au fost chemați pompierii pentru eliberarea pasagerilor. Răniții au fost preluați de stațiile EKAB și transportați la spitalele din zonă.

Identitatea victimelor nu a fost făcută publică deocamdată, în timp ce polițiștii estimează că a fost vorba despre un transfer ilegal de imigranți.

Potrivit sursei, mașina era condusă de un cetățean al Republicii Moldova care, având o viteză excesivă, a încercat să iasă din Egnatia pe drumul lateral.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă s-a autosesizat despre producerea accidentului rutier în apropierea localității Rodopi din Grecia.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Conform informațiilor obținute de la autoritățile elene, șoferul automobilului implicat în accident, cetățean al Republicii Moldova, a suferit răni ușoare.

Autoritățile elene au demarat o anchetă care este în desfășurare pentru stabilirea circumstanțelor accidentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: