image
Sursa foto: Telegram / Олег Кіпер

VIDEO / FOTO: Odesa, atacată din nou de armata lui Putin; Cel puțin 2 persoane au murit, iar 22 au fost rănite

UPDATE // Doi oameni au murit şi 22 au fost răniţi, printre care patru copii, în cursul tirurilor cu rachete ruseşti din noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Ministerului de Interne de la Kiev.

Știrea inițială

Rusia a lansat noaptea trecută un nou val de atacuri asupra portului Odesa de la Marea Neagră. În urma bombardamentelor, o persoană a fost ucisă, iar 19 rănite, inclusiv patru copii. Atacurile au afectat infrastructura rezidenţială, iar cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, veche de peste două secole, a fost, de asemenea, lovită de rachete, relatează Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că după miezul nopţii Rusia a lansat rachete Onyx de înaltă precizie şi rachete de croazieră Kalibr asupra Odesei.

„Odesa: un alt atac nocturn al monştrilor, a scris Oleg Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe Telegram. „Din păcate, avem un civil care a fost ucis", a anunţat guvernatorul.

Dintre cei 18 răniţi, 14 au fost spitalizaţi, inclusiv trei copii.

Cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, Catedrala Schimbarea la Față, sfinţită în 1809, a fost grav avariată în urma atacurilor.

Telegram / Олег КіперTelegram / Олег Кіпер
Telegram / Олег КіперTelegram / Олег Кіпер
Telegram / Олег КіперTelegram / Олег Кіпер

Telegram / Олег КіперTelegram / Олег Кіпер
Telegram / Олег КіперTelegram / Олег Кіпер

În ultima săptămână, Rusia a bombardat aproape zilnic Odesa şi alte instalaţii ucrainene folosite pentru exportul de produse alimentare, după ce Moscova s-a retras din acordul care asigura un coridor maritim securizat pentru transporturile martitime de cereale ucrainene.

Moscova a spus că atacurile sunt o răzbunare pentru atacul ucrainean asupra podului Kerci şi a acuzat Ucraina că se folosea de coridorul maritim pentru a lansa „atacuri teroriste”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: