image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dorin Recean, desemnat candidat pentru funcția de premier; Maia Sandu a semnat decretul

Consilierul prezidențial Dorin Recean este candidatul desemnat la funcția de premier. Decretul a fost semnat, astăzi, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Șefa statului a precizat că, în urma consultărilor, fracțiunea PAS și-a declarat disponibilitatea de a susține acest candidat. Între timp, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor au anunțat că nu vin la aceste consultări.

„Noua echipă guvernamentală va fi formată prompt. Noul guvern va conduce țara pe acest drum al reconstrucției. Țara noastră va ieși cu capul sus din această perioadă tulbure. Noul Guvern va trebui să crească securitatea țării și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere. Războiul și ororile lui sunt încă în casa vecinilor noștri. În toată această perioadă, trecem printr-o criză energetică majoră. Pentru a susține cetățenii și economia, statul a venit cu compensații semnificative. Chiar dacă inițiatorii războiului energetic au dorit să cădem, noi mergem înainte. Pentru ca să putem ajuta oamenii și mai departe, noul Guvern va trebui să-și concentreze eforturile pentru revigorarea și dezvoltarea economică. Noul Guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției”, a declarat Maia Sandu.

La rându său, candidatul desemnat la funcția de premier a precizat că va iniția imediat formarea garniturii guvernamentale

„Voi purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni. Ordinea și disciplina din instituțiile care trebuie să deservească cetățenii și mediul de afaceri. A doua dimeniune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie - să oferim mai multe resurse pentru mediul de afaceri. A treia dimensiune - pacea și stabilitatea”, a declarat Dorin Recean în cadrul briefingului susținut la Președinție.

Candidatul desemnat are la dispoziție 15 zile să vină în Parlament pentru a cere votul de încredere din partea Parlamentului.

Dorin Recean are 48 de ani și a îndeplinit până acum funcția de consilier prezidențial în domeniul securității, precum și funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate. În perioada 2012-2014 a fost ministrul al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița și-a prezentat vineri demisia ca urmare a unei ședințe ca avut loc la Președinție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: