image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Râșcani, reținut de polițiști; A încercat să traverseze clandestin frontiera de stat

Un bărbat de 58 de ani, din raionul Râșcani, a fost readmis din Ucraina, după ce a fost observat că traversa hotarul clandestin. Fiind reținut de polițiști acesta le-a spus oamenilor legii că își dorea să ajungă în orașul Kiev pentru a-și găsi de lucru, iar în lipsa documentului de călătorie a recurs la săvârșirea infracțiunii.

Polițiștii de frontieră aflați ieri, pe sectorul de responsabilitate au observat prin binoclu, la câțiva kilometri departare, o persoană ce se îndrepta grăbită să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Acesta avea direcția de deplasare Larga - Kelmențî. Imediat a fost anunțat serviciu dispecerat care a transmis informația angajaților Serviciului Grăniceresc al Ucrainei. Ultimii au acționat rapid și în colaborare cu polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova au reușit reținerea moldoveanului, pe flangul stâng, în imediata apropiere de hotarul moldo-ucrainean.

Audiat, bărbatul și-a recunoscut vina, fiind cercetat penal pentru trecere ilegală. După înregistrarea cazului s-a efectuat readmisia conform procedurii legale. Astfel că, în seara zilei de ieri bărbatul a fost preluat de către echipa SPF Larga și adus la sediul Sectorului.

În prezent, moldoveanul de 58 de ani și originar din raionul Râșcani este reținut pentru 72 de ore. Polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

comentarii: