image
Sursa foto: jurnal.md

Percheziții desfășurate de CNA: Centrul „Artico”, deposedat de un teren de 0,5 ha; Ulterior a fost vândut cu 2 mil. de euro

CNA și procurorii anticorupție au operat percheziții într-un caz de deposedare ilicită a statului de un teren, pe care infractorii l-au vândut ulterior cu 2 milioane de euro.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procurorii Anticorupție au efectuat percheziții la mai multe adrese pe un caz de escrocherie și de sustragere a documentelor dintr-o cauză civilă - acțiuni frauduloase care au condus la obținerea fictivă a dreptului de proprietate asupra unui teren din proprietatea statului, situat în mun. Chișinău.

Potrivit materialelor cauzei, un grup de persoane, care a deținut diferite funcții în cadrul unei fundații de copii din Republica Moldova, dar și în cadrul sistemului judecătoresc, ar fi operat modificări în unele dosare civile și fișe de evidență a dosarelor, pentru a organiza deposedarea Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO de un teren cu suprafața de 0, 543 ha de lângă parcul „Dendrariu” din mun. Chișinău, pe care l-au înstrăinat ulterior unui agent economic la un preț de circa 2 000 000 de euro.

Astfel, în cadrul cauzei penale se investighează acțiunile a 4 persoane, participante sub aspectul escrocheriei în proporții deosebit de mari, dar și sub aspectul sustragerii de documente din instanța de judecată. În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate 9 percheziții în urma cărora au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de păstrare a informațiilor.

Persoanele în privința cărora au fost efectuate acțiunile de urmărire penală urmează a fi cercetate în stare de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: