image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Deputatul Iurie Reniță a publicat documentele care confirmă implicarea unor deputați socialiști în dosarul Bahamas

Deputatul Iurie Reniță a dat publicității copia documentelor care confirmă implicarea unor deputați socialiști în dosarul finanțării PSRM din Bahamas.

Iurie Reniță a publicat pe pagina sa de facebook câteva copii ale unor contracte și dispoziții de plată prin care deputatul Corneliu Furculiță, fondatorul „Exclusiv Media” SRL a împrumutat de la această companie, 6, 5 milioane de lei, în baza a 13 contracte de împrumut semnate în perioada aprilie-mai 2016, care urmau a fi rambursate până în decembrie 2017. Aceste împrumuturi însă nu se regăsesc în declarațiile de avere și interese ale deputatului pentru acești ani

frcfrc
frcfrc
notanota

Totodată deputatul a publicat câteva documente care confirmă împrumutul de 500 de mii de lei contractat de deputatul socialist Vasile Bolea, care la fel nu se regăsește în declarația de avere și interese a acestuia. „Deputatul PSRM Vasile Bolea a semnat cu "Exclusiv Media" SRL contractul de împrumut din 11 aprilie 2016, prin care a obținut suma de 500.000 lei. Acest împrumut nu se regăsește în capitolul VII al Declarației de avere și interese a deputatului Vasile Bolea pentru anul 2016. Dovadă în acest sens sunt următoarele acte: contractul de împrumut nr.20/11 din 11.04.2016 a sumei de 500 000 lei între „Exclusiv Media” SRL și Vasile Bolea și dispoziția de plată nr.00055 din 11.04.2016 privind primirea sumei de 490 000 lei de către Vasile Bolea”, menționează Iurie Reniță.

bolbol
bolbol
bolbol

Un împrumut similar, de 500 000 lei a fost contractat și de deputatul socialist Vladimir Odnostalco. Potrivit contractului din 22 aprilie 2016, nr.22/22, Vladimir Odnostalco a împrumutat de la "Exclusiv Media" SRL suma de 500 000 de lei. Nici acest împrumut nu se regăsește în declarația de avere și interese a deputatului.

odod
odod
odod

Amintim că marți, 17 martie, Iurie Reniță, împreună cu deputații Lilian Carp și Octavian Țâcu au organizat un briefing în cadrul căruia și-au exprimat îngrijorarea că odată cu instituirea stării de urgență dosarul dosarul finanțării PSRM din FR prin Bahamas ar putea fi clasat. Totodată ei au cerut tragerea la răspundere a deputaților Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea, pentru fals în declarațiile de avere și interese pentru anii 2016-2017, când Corneliu Furculiță a evitat să declare împrumuturi de la „Exclusiv media” SRL în sumă de 6,5 milioane de lei, iar ceilalți doi deputați - de câte 500 mii lei.

Deputații din opoziție s-au arătat revoltați și de declarațiile lui Alexandru Stoianoglo privind audierea celor trei deputați socialiști în calitate de martori pe dosarul finanțării PSRM. Potrivit lor acest fapt demonstrează că procurorul general este direct interesat de rezultatele urmăririi penale, or Codul de Proceduri Penale interzice expres interogarea în calitate de martor a persoanei față de care există anumite probe că a săvârșit o anumită infracțiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: