image
Sursa foto: Jurnal.md

Pedagogii au protestat de ziua lor: „Profesor, nu cerșetor”; Polițiștii le-au interzis accesul la clădirea Guvernului / FOTO

UPDATE 15.43 // Protestul urma să aibă loc la intrarea în clădirea Guvernului, dar polițiștii nu le-au permis oamenilor să se apropie.

„Este o vizită oficială. La moment este dispoziția primarului general de a limita aceesul în această zonă”, spun polițiștii.

____

De Ziua Mondială a Profesorului, mai mulți pedagogi organizează un flashmob cu sloganul „Profesor, nu cerșetor”, în semn de nemulțumire față de atitudinea Ministerului Educației și a guvernanților față de cadrele didactice.

„În timp ce unii sărbătoresc Ziua Pedagogului la concerte – noi vineri o să cerem salarii decente. „Profesor, nu cerşetor”. Cu acest slogan, noi, pedagogii dorim să sărbătorim Ziua Profesorului în fața Guvernului Republicii Moldova în cadrul unui flashmob”, spun organizatorii

Pedagogii spun că au depus o petiție semnată de 6101 persoane prin care au solicitat, în regim prioritar, majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% și a cadrelor non-didactice cu 100%.

„A trecut exact o lună și noi nu am primit niciun răspuns”, spun cadrele didactice.

Protestului inițiat de Pedagogi Solidari s-au alăturat și tinerilor de la Occupy Guguță. „Am venit să le punem un doi cât ei de mare guvernanților. Pentru că preferă să se ocupe de proiecte populiste costisitoare, dar ignoră cerința elementară a profesorilor - de a avea salarii decente”, au menționat tinerii.

protest profesoriprotest profesori
flashmob profesoriflashmob profesori
flashmob profesoriflashmob profesori
flashmob profesoriflashmob profesori
protest profesoriprotest profesori
polițiști profesoripolițiști profesori

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: