image
Sursa foto: msmps.gov.md

Prima zi de vaccinare anti-Covid în RM: 751 de persoane au primit serul; „Nicio reacție adversă nu a fost înregistrată”

În prima zi de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova, 751 de persoane au primit vaccinul AstraZeneca/Oxford.

Primele persoane care au fost vaccinate sunt lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil Covid. Ulterior, va fi vaccinat și restul personalului medical.

Niciuna dintre persoanele vaccinate nu a avut reacții adverse, au anunțat autoritățile din Sănătate.

Șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, Adrian Belâi, care a fost printre primele persoane vaccinate a mărturisit că se simte bine, iar ziua de muncă a decurs în mod obișnuit.

„Am semnat consimțământul prin care am confirmat că știu cu ce vaccin mă vaccienz, care sunt etapele următoare și care sunt senzațiile post vaccinare pe care le-aș putea simți, apoi m-am vaccinat. Ziua de lucru a continuat în mod obișnuit. Am așteptat mult acest vaccin”, a menționat medicul.

Precizăm că, după modul de administrare, diferența injectării celor două doze de vaccin variază de la 20 de zile până la 56 de zile distanță.

În a doua etapă vor fi imunizați angajații ministerelor, ai Președinției și altor instituții publice, dar și jurnaliștii, iar vaccinarea este benevolă și gratuită.

Noutăţile partenerilor

comentarii: